tirsdag 28. februar 2012

En leder bør ikke være intelligent!

"Poenget er å kunne gi beslutninger mening og innhold – gjøre dem til virkelighet for alle involverte"(Jan Kjetil Arnulf).
Interessant artikkel om ledelse. Kommunikasjon, sikkerhet og å utnytte teknologi som viktige ledelsesegenskaper.





2 kommentarer:

  1. Overskrift " en leder bør ikke være intelligent" er jo enda dummere enn at " en leder bør være intelligent", Eller som det virker her -"en leder bør være mindre intelligent" . Dette er o så dumt at disse må stille godt som ledere - for andre sauer!:)
    Det er vel en kombinason av flere evner, og her virker det som man har ett snevert syn på hva intelligens er. Det er vel ikke vanlig med IQ tester av skoleledere, vel? Og er det slik at dersom man scorer høyt, så er man uskikket som leder? Dette er jo ren idioti!:)

    SvarSlett
  2. Jeg tror nok overskriften er satt litt på spissen,men sånn jeg leser dette, er det at det ikke om en leder er intelligent eller ikke som er det viktigste. Det som spiller en rolle er hvordan en leder kommuniserer, forklarer, setter ideer ut i live med gode begrunnelser som betyr mest. I tillegg også om og hvordan man utnytter teknologi i utøvelsen av ledelse. Kanskje ikke så revolusjonerende, men allikevel en litt annen tanke enn mange har om det å være leder.

    SvarSlett